Ken jij je zielsdoel?

Wanneer je Googled ‘hoe vind ik mijn zielsdoel’, komen er meer dan 16 miljard resultaten naar voren. Dat is enorm veel, en een heel duidelijke indicatie dat er veel ontevreden mensen rondlopen. Misschien is dit niet zo verwonderlijk gezien de afgelopen 2 jaren; de pandemie en gedwongen lockdowns hebben zeker de manier waarop we ons leven leiden en de keuzes die we maken scherp in beeld gebracht. Ook de oorlog in Oekraïne draagt hier zijn steentje bij.
 
De waarheid is dat mensen al sinds het begin van het bewustzijn op zoek zijn naar een doel en betekenis. Die zoektocht is misschien begonnen als een basisbehoefte om te overleven, maar als steeds groter wordende bewuste wezens is onze zoektocht geëvolueerd naar iets veel meer. We hebben nu redenen nodig voor de keuzes die we maken, de uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd, de jobs die we doen en waarom we hier op deze planeet zijn in deze tijd.

Ik weet zeker dat je met minstens één van deze uitspraken zult resoneren, anders zou je dit artikel niet lezen:

 • De meesten van ons hebben zich op een bepaald moment in het leven verloren, alleen en/of ontevreden gevoeld, vastgelopen in een sleur of gevangen gevoeld door werk-/levensdruk.
 • We hebben een diep en vaak onverklaarbaar gevoel gevoeld dat er meer is dan de fysieke (en commerciële) wereld waarin we leven.
 • Het leven heeft ons een paar kromme ballen gegeven: gebroken harten, slechte gezondheid, verlies, angst enz. We hebben geprobeerd de bijbehorende pijn te vermijden door er niet aan te denken, ongewenste gedachten te vervangen door dagdromen, positieve bevestigingen of onze ongewenste emoties te vervangen door voedsel , drinken, winkelen etc.
 • We volgen de maatschappelijke versie van wie we zouden moeten zijn en hoe we zouden moeten leven.
 • We dimmen ons licht, of verbergen ons ware zelf om erbij te horen en ons geaccepteerd te voelen.
 • Al deze ervaringen zijn de manier van het Universum om ons weer op koers te brengen, onze aandacht te trekken en in sommige gevallen ons abrupt te stoppen. Het zijn tekenen dat we onze aandacht, of energie naar buiten moeten sturen in plaats van naar binnen.

Wat is ons zielsdoel?

Wanneer we te veel tijd in onze geest en ons lichaam doorbrengen, vergeten we onze ziel te koesteren. Als multidimensionaal (geest, lichaam, ziel en geest) moeten we ons energetische etherische lichaam eren en het de nodige zorg en aandacht geven die het verdient. Als we dat doen, stemmen we ons vanzelf af op onze hogere intelligentie, ons bewustzijn, de dieper essentie van ik, het ware zelf in onszelf.
 
Dit is ons zielsdoel, daarom zijn we hier. Het is de missie die we onszelf als ziel hebben gegeven voor dit leven op aarde. We zijn hier om te onthouden wie we zijn en dat met de wereld te delen. De reden dat we ons zielsdoel niet kunnen vinden, is dat we niet genoeg tijd met onze ziel zelf doorbrengen. We zijn teveel in ons hoofd en lichaam.
 
Ons zielsdoel is in de eerste plaats om de waarheid te herinneren van wie we zijn, en dat dan met de wereld te delen. Het kan zo simpel zijn als glimlachen naar een voorbijganger op straat, of zo groots als proberen de wereld te redden.

Ik zal je een geheim verklappen. We kwamen hier al wetende wie we zijn en waarom we op dit moment in dit leven zijn. Noem het een blauwdruk voor je leven. We weten dit als we heel jong zijn, maar onze ouders, leeftijdsgenoten en de samenleving leiden ons af van dit weten en we worden losgekoppeld van ons hogere zelf naarmate we opgroeien en ons bezighouden met de fysieke wereld om ons heen.
 
Sommige mensen kennen hun zielsdoel al vroeg in hun leven, terwijl anderen wakker worden met hun roeping na een levens veranderende of traumatische gebeurtenis. Wat ik weet dat waar is, is dat er aanwijzingen zijn verspreid over al onze levenservaringen, en het is pas als we onze focus naar binnen richten, in plaats van naar buiten, dat de aanwijzingen zich aan ons openbaren.
 
Ons zielsdoel is in de eerste plaats om de waarheid te herinneren van wie we zijn, en dat dan met de wereld te delen. Het is eerder een gevoel dan een fysiek iets. Het is waarom we iets doen, in plaats van wat we doen. Het kan zo simpel zijn als glimlachen naar een voorbijganger op straat, of zo groots als proberen de wereld te redden. Hoe we ons zielsdoel ook uitdrukken, het is een energetische uitwisseling van geven en ontvangen waardoor we ons op een bepaalde manier voelen.

6 tips om je zielsdoel te identificeren en opnieuw te verbinden

We leven in een wereld die ons niet leert hoe we onze innerlijke wereld moeten begrijpen; onze gevoelens, intuïtieve inzichten, verbinding maken met een intelligent universum of luisteren naar het gefluister van onze ziel. Om je te helpen, zijn hier enkele tips die je zullen helpen je zielsdoel te herinneren:

 • Herken en accepteer de berichten die het Universum jouw kant op stuurt. Accepteer de symptomen in je leven die zielsboodschappen zijn, en in plaats van iemand of iets de schuld te geven van de uitdagingen waarmee je wordt geconfronteerd, accepteer dat deze ervaringen jou overkomen, door jou, voor jou. Dit kan een lastige mentaliteitsverandering zijn, maar het zal je opnieuw sterker maken in plaats van je kracht weg te geven
 • Als je leven uit de hand loopt, in plaats van vast te houden voor het lieve leven, laat het dan los. Vertrouwen is een van de krachtigste manieren om toegang te krijgen tot de gaven van je ziel. Het kan echter een hobbelige rit zijn, en een levenslange reis, echter, accepterend dat onze ziel, in plaats van ons ego, het beste weet, een enkeltje is voor activering van het zielsdoel.
 • Oefen zelf bewustzijn. Leer waarom je je voelt en gedraagt ​​zoals je je voelt. Neem de tijd om pijnlijke herinneringen te onderzoeken, vergeef jezelf en anderen en laat de energie met liefde los. Een groter zelfbewustzijn nodigt uit tot de energieën van mogelijkheden en potentieel.
 • Besteed aandacht aan wat je energie vergroot en wat het beperkt. Kom je uit een plaats van angst/vernauwing of een plaats van liefde/expansie? Het eerste is voelbaar in ons werk, relaties en zelfexpressie, en manifesteert zich als terugtrekking, depressie of negatieve gedachten. Dit laatste helpt ons om met gratie door uitdagingen of ongemakken heen te gaan, en opent zich voor de lessen die ons worden getoond.
 • Begin met praten, wacht en luister naar de antwoorden. Begin met jezelf te praten, je gidsen, bron, engelen, God, alles wat met jou resoneert. Neem de tijd en maak de ruimte vrij om te luisteren. En wees geduldig als het antwoord niet meteen komt.

 • Gebruik universele energie om je opnieuw te verbinden met en je eigen energie te aarden. Plaats je rechterhand (het is de hand die ontvangt) over je hart, haal een paar keer langzaam diep adem en stuur je bewustzijn naar je borst. Voel je erin. Is er warmte of druk? Waar straalt het ook uit? Onderzoek de sensaties die fysiek en emotioneel voor je opkomen.

Er zijn oneindig veel manieren om je zielsdoel uit te drukken, dus begin jezelf af te vragen waarom je doet wat je doet, in plaats van wat je zou moeten doen. Verander de manier waarop je vraagt ​​naar je zielsdoel of je zielsroeping en vervang ‘wat’ door ‘waarom’ en ‘hoe’. In plaats van te vragen “wat is mijn zielsdoel?” vraag “hoe kan ik de mensheid dienen?”
 
Ons zielsdoel is net zo uniek en speciaal als wij. Niemand anders deelt ons zielsdoel, en we hebben allemaal veel baat bij elkaars doel. Wanneer we de waarheid omarmen van wie we zijn, verheft ons zielsdoel de mensheid, verruimt onszelf en het collectieve bewustzijn.
 

Er zijn oneindig veel manieren om je zielsdoel uit te drukken, dus begin jezelf af te vragen waarom je doet wat je doet, in plaats van wat je zou moeten doen. Verander de manier waarop je vraagt ​​naar je zielsdoel of je zielsroeping en vervang ‘wat’ door ‘waarom’ en ‘hoe’. In plaats van te vragen “wat is mijn zielsdoel?” vraag “hoe kan ik de mensheid dienen?”

Ons zielsdoel is net zo uniek en speciaal als wij. Niemand anders deelt ons zielsdoel, en we hebben allemaal veel baat bij elkaars doel. Wanneer we de waarheid omarmen van wie we zijn, verheft ons zielsdoel de mensheid, verruimt onszelf en het collectieve bewustzijn.

Ik weet dat dit heel overweldigend kan zijn om alleen te gaan onderzoeken. Laat het nu net mijn zielsroeping zijn om andere mensen te begeleiden bij het ontdekken van hun zielsdoel. Wil je graag begeleid worden bij het ontdekken dan je zielsdoel? Ik help je graag! Bekijk zeker mijn aanbod even.

Heel veel liefs, licht en kracht,

Tina

Spirituele Vlinder

 • Gecertificeerd Reiki New Earth en chakra healer.
 • Gecertificeerd Vrouwencirkel hoedster.
 • Gecertificeerd aromatherapeut.

Heb je vragen over de de energetische healing, coaching of KRACHTcirkels ?

de-spirituele-vlinder@outlook.com

+32 (0)468 134 154

Stationsstraat
9450 Haaltert
België

©2023 De Spirituele Vlinder. Alle rechten voorbehouden.
 Een onderneming via Smart verenigde producties
BE 0896 755 397

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: