Wat het betekent om je kracht toe te eigenen en onafhankelijk te zijn

De afgelopen dagen heb ik veel tijd besteed aan observeren.

Ik keek naar wat anderen deden, ik heb gevoeld in wat ik doe en wat ik niet doe.

Ik zag weer wat het nu net betekent om in je eigen kracht te staan.

Ik zag ook weer wat het betekent om mezelf te zijn en ik hoop dat ik met mijn gedachten te delen jou naar jouw kracht kan leiden.

We willen vrij zijn maar we hebben ook een ego. Het ego VS ons hart, een gevecht waar het ego vaker lijkt te winnen dan het hart. Een heel vervelend gevoel want diep vanbinnen ben je dan teleurgesteld dat je ego gewonnen heeft. Ik neem je graag mee om meer naar je hart te luisteren en dat ego zachtjes aan de kant te schuiven zodat je kan winnen.

Weet dat er geen fout of goed is, het is allemaal ok, welke fase je nu ook doorloopt, het mag allemaal zijn en je bent exact waar je hoort te zijn. We proberen uiteindelijk allemaal het beste te maken van de situatie waar we ons in bevinden op dit moment. Er zijn zoveel mensen en dus zoveel waarheden. Jouw waarheid hoeft die niet van een ander te zijn en omgekeerd.

Geweldig gevoel toch als je denkt dat je gewoon zou kunnen doen wat je echt wil zonder die constante tweestrijd.

Die tweestrijd

We krijgen vaak zoveel aanmoediging, zoveel positieve reacties. Maar we horen ook veel negatieve stemmen. Vaak kunnen we er niet de vinger op leggen wat het nu net is. Een tweestrijd dus! Probeer, wanneer je op zo een punt bent om niet meteen te oordelen of te denken wat  de ander doet, goed of fout is. Probeer in plaats daarvan te begrijpen waarom je erop reageert. Wat doet de situatie met jou? Welke invloed heeft het gedrag van anderen op jou? Hoe projecteer je je eigen gedachten, jouw waarheid, op de waarheid van anderen? Welke angst wordt getoond, welke woede misschien zelfs? Welke negatieve energie produceert het?

Als we die energie nu eens zouden gebruiken om iets anders te doen? Om iedereen zijn waarheid te laten leven en het oordeel achterwege te laten?  Om in plaats daarvan onze waarheid te leven en ons niet door deze dingen te laten raken? Wat zou er dan gebeuren? Wat zou er gebeuren als we deze energie in onszelf stoppen, in onze dromen, onze visies, ons bedrijf als we dat hebben? Wat zou dat met de wereld doen? Zou het geen betere plek zijn?

Het gaat niet om de dingen waar je met andere mensen over praat. Het gaat om de dingen die je ziet, die iets met je doen die invloed hebben op je energie.

Vind jezelf terug. Vind jouw weg terug naar het punt waarop jij beseft wie je bent en wat jij echt wilt.

Op het moment je dit gaat gaan doen kan het lijken alsof de grond onder je voeten wordt weggerukt. Want je verliest door voor jezelf te kiezen vast wel wat zogenaamde vrienden en dit zal waarschijnlijk het geval zijn. (Sorry voor de dit maar ik ben hier om je te helpen en niet om dingen te verbloemen.) Hoe zit het dan met het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen leven? Hoe zit het met het geven van de zekerheid die jij wenst? Niemand kan jouw leven bepalen, alleen jij kan dat!

Hoe kunnen we in deze situatie de kracht herkennen die we tot nu toe hebben opgegeven en hoe kunnen we die terugkrijgen?

Wat kan  je zelf doen? Wat kan je doen om morgen wakker te worden met jezelf?

Sluit even je ogen en stel je eens voor hoe het zou zijn in een liefdevollere wereld.
Is het niet geweldig?

 
 

 
 

Persoonlijk verhaal

Ik wil je even een persoonlijk verhaal vertellen. Ik was/ben niet bang voor Covid mij zou bezorgen maar ik was bang voor wat covid doet met de mensen in mijn omgeving die in de risicogroep zitten. Die angst was sterk.
Het kostte mij veel tijd om te beseffen wat de angst me eigenlijk probeerde te vertellen. Wat is de angst achter de angst? De angst die in mijn onderbewustzijn schuilt? De vraag die opkwam was: waarom ben ik zo bang om bepaalde personen te verliezen? Want daar ging het om – niet om covid zelf. Het ging over het niet meer kunnen beleven van mooie momenten met deze personen, het niet hebben gezegd van dingen die ik had willen zeggen en nog veel meer.

Dit is zo een verhaal van mij over de angst achter de angst die mij heeft geblokkeerd. Ik heb geleerd wat de mensen die belangrijk voor mij zijn, voor mij echt betekenen en hoe ik echt mijn prioriteiten moet stellen. Het gaat erom om mooie momenten samen door te brengen die leiden tot geen spijt. Om fijne momenten te hebben gehad, dingen te hebben gezegd. Ik ben niet meer bang en kan nu genieten van deze momenten.

Dat kan jij ook. Door te weten wat de mooie momenten voor jou betekenen. Waar wil jij je op focussen? Wil je met bepaalde mensen wel omgaan? Wil je in die bepaalde negatieve energie blijven? Wil jij jezelf blijven negeren?

Alleen jij bent verantwoordelijk voor jezelf. En er is altijd een oplossing. Ik zeg niet dat het gemakkelijk is en ik zeg niet dat het van de ene op de andere dag zal gebeuren. Ik zeg dit omdat ik dit pad zelf heb bewandeld ( bv peaple pleaser in recovery hier). Ik realiseerde mij dat ik iets kan veranderen, dat ik mijn kracht kan herwinnen, dat ik mezelf kan isoleren van afhankelijkheden. Dat straal je echt uit! Je straalt dan kracht en onafhankelijkheid uit. 

 

 

Maar ik ga je niets voorliegen, zelfs op dit punt heb ik nog altijd. Bv: hoe weet ik dat mijn bedrijf altijd zal draaien zoals het nu draait? Heel simpel: ik weet het niet. Ik heb er vertrouwen in dat het goed blijft gaan. En zo niet, dan zoek ik een oplossing. Als mijn coaching sessies niet meer werken, dan bied ik misschien wel iets totaal anders aan. Misschien zoek ik naar iets heel anders, in een heel andere branche, gewoon om iets te kunnen doen. Dat betekent voor mij verantwoordelijkheid nemen. 

Ik wil jou niet vertellen dat ik weet wat je exact moeten doen. Dat kan ik niet en dat is ook niet mijn bedoeling. Voor iedereen is dat wel wat anders maar er is wel een richting. Het gaat hem over dat ik jou in zo een tweestrijd handvaten wil geven over hoe jij toegang kan krijgen tot jouw kracht.

Neem een ​​paar minuten de tijd en pak je dagboek. Wat betekent vrijheid voor jou? Wat betekent het leven voor jou? Hoe kun je dat belichamen?

Met dit besef creëer je de basis voor alles wat gaat komen.

Heb je de journal kriebels te pakken? Ik heb twee geweldige journals ontworpen die jou teug naar jezelf kunnen brengen. Meer hierover kan je hier lezen.

Heel veel liefs, licht en kracht,

Tina

Spirituele Vlinder

 • Gecertificeerd Reiki New Earth en chakra healer.
 • Gecertificeerd Vrouwencirkel hoedster.
 • Gecertificeerd aromatherapeut.

Heb je vragen over de de energetische healing, coaching of KRACHTcirkels ?

de-spirituele-vlinder@outlook.com

+32 (0)468 134 154

Stationsstraat
9450 Haaltert
België

©2023 De Spirituele Vlinder. Alle rechten voorbehouden.
 Een onderneming via Smart verenigde producties
BE 0896 755 397

2 gedachten over “Wat het betekent om je kracht toe te eigenen en onafhankelijk te zijn

 1. Mooi Tina!

  Ik ben momenteel een boek aan het lezen en daar spreken ze over de wet van vibratie: niets verkeert in rust, alles beweegt, alles trilt. Ze spreekt over: nu je denkt dat je denkt dat je het allemaal aardig op de rit hebt, krijg je een metaforische bal recht in je gezicht geworpen of wordt er aan de hoekjes geknabbeld van hoe jij had gedacht dat het moest blijven. Maar ergens heeft het iets geruststellends: we kunnen wel proberen om de dingen te behouden, maar het zijn slechts pogingen die gedoemd zijn te mislukken. Alles beweeg nu eenmaal in zijn eigen tempo en ritme en valt uiteindelijk uiteen. Als het lukt om ons daar bij neer te leggen, wat nog een hele klus is, is er ineens niet zoveel meer aan de hand. (Uit de wijsheid van de heks – Susan Smit)

  Ik moest hier heel hard aan denken tijdens het lezen van deze post.

  Liefs Melissa

  Like

  1. Dankjewel Melissa,

   Wat Susan Smith schrijft is heel mooi of ze zegt het heel mooi. Niets is wat het is. Het is allemaal veranderlijk. Het is zeker niet gemakkelijk om ins daarbij ‘zomaar’ neer te leggen maar het kan absoluut. En als je dit kan dan opend er een gehele nieuwe mooie wereld.

   Dankjewel om dit even te delen. Herinnerd er mij aan dat ik dat moek nog eens goed moet lezen. Ik zou dit nu helemaal anders lezen dan een jaar geleden. En ook alles beter begrijpen.

   Heel veel liefs Tina

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: