De spirituele betekenis van de winterzonnewende

Winterzonnewende

De winterzonnewende is vandaag (21 december 2022) gearriveerd. Het is de kortste dag van het jaar en een zeer krachtige tijd op het wiel van het jaar. Ik neem je graag mee naar wat we vieren op deze betekenisvolle seizoensdag en hoe de energie je op een dieper niveau beïnvloedt.

DE GEBOORTE VAN DE ZON

De winterzonnewende is het moment waarop de zon opnieuw geboren wordt.

Sinds de winterzonnewende van vorig jaar is de zon gegroeid: vanaf de geboorte tot haar hoogtepunt tijdens de zomerzonnewende, vervolgens gedaald in de herfst, totdat het licht uiteindelijk stierf op de donkerste nacht , tegelijkertijd opnieuw geboren wordt en er een nieuwe levenscyclus voor de zon begint. Tijdens de winterzonnewende vieren we de zon. We vieren dat ze op de donkerste nacht opnieuw wordt geboren en een nieuw jaar van leven en groei met zich meebrengend

DE TERUGKEER VAN HET LICHT.

Wat een wonder dat op deze kortste dag van het jaar, wanneer het voelt alsof we zomaar helemaal in de duisternis kunnen afdalen, het Licht terugkeert met de geboorte van de Zon.

Al 6 maanden worden de dagen korter naarmate de duisternis groeit. Maar op de winterzonnewende keert het licht terug. Vanaf hier zullen de dagen langer, helderder en warmer worden totdat de zon sterk genoeg is om alles in de natuur weer leven in te blazen.

Tijdens de winterzonnewende vieren we dit kleine nieuwe licht. We vieren de hoop die het met zich meebrengt, wetende dat het zal blijven groeien en ons zal verlossen van de koude, donkere dagen. We vieren het potentieel van dit kleine lichtje. Alles is mogelijk de komende maanden! Welk nieuw leven zal dit kleine licht laten groeien??

HET BEGIN VAN EEN NIEUW JAAR.

Met de geboorte van de zon begint een nieuw jaar. Het is het begin van een nieuwe cyclus van geboorte → groei → dood in de natuur; een heel nieuw jaar van leven, ervaringen & transformatie. Het is een nieuw hoofdstuk.

Dat maakt dit een heel hoopvolle en opwindende tijd. Alles is mogelijk in het komende jaar. Alles kan groeien in je leven. Het is een tijd van puur potentieel.

En wat een geschenk dat we dit nieuwe begin elk jaar hebben. Deze kans om diep naar binnen te keren en naar boven te komen als een nieuwe versie van onszelf. Welke groei en transformatie zal het komende jaar brengen??

Wat is de spirituele betekenis van de winterzonnewende?

Er is een heel speciale stilte over het seizoen dat we ingaan. Ook al lijkt alles dood & bevroren in de buitenwereld, een nieuwe cyclus begint; het is een nieuw jaar. Je voelt dat er magie diep in het donker aan het brouwen is. Net als de vonk van nieuw leven die diep in de baarmoeder van een moeder verschijnt, voel je een stille vonk in jezelf ontstaan.

HET IS EEN NIEUW HOOFDSTUK, EEN FRISSE START.

De winterzonnewende is het begin van een nieuw hoofdstuk in je leven. Het is een nieuwe cyclus van geboorte > groei > dood in alles in de natuur. Wat komt er dit jaar voor jou tot leven? Wat ga je koesteren en laten groeien? Welke oogsten levert jouw werk het komende jaar op?

Wie weet?!! We kunnen het niet weten. Maar er is zoveel hoop en anticipatie in de mogelijkheid van wat die zouden kunnen zijn. Vaak zorgt deze belofte van een nieuw begin ervoor dat we ons geïnspireerd voelen om doelen voor onszelf te stellen en beloften te doen over alle dingen die we in het nieuwe jaar gaan doen. Wijzigingen die we gaan aanbrengen.

Maar het is eigenlijk belangrijk dat je jezelf op dit moment niet zo’n druk oplegt. Dit is geen tijd voor actie, dit is een tijd voor diepe rust. Het stellen van goede voornemens voor het nieuwe jaar op basis van acties die we in ons leven willen ondernemen, is op dit moment te veel druk die we onszelf opleggen. Het is niet de bedoeling dat we nu actieve doelen bereiken, onze taak in de winter is om uit te rusten.

DIT IS HET SEIZOEN VOOR DIEPE RUST.

De winter is bedoeld als een diep voedende tijd in je leven. Het is bedoeld om je te koesteren en je te herstellen. Het is bedoeld om je te aarden en je zenuwstelsel te kalmeren – uitgeput door een lang, zwaar levensjaar vol groei en uitdagingen.

Ik realiseer me dat de meesten van ons niet de luxe hebben om gewoon in de winter te overwinteren (zoals we zouden moeten doen). Het vermogen om echt uit te rusten is een voorrecht – een voorrecht dat te veel van ons niet hebben. De winter vraagt je: kan je rusten waar je maar wil? Zelfs als je niet het voorrecht hebt van een overvloed aan rustgevende tijd in je leven, kun je kleine, eenvoudige plekken vinden waar je rust kunt omarmen? Kan rusten net zoveel focus krijgen als je ‘to do’ lijst?

Het is een lang, moeilijk jaar geweest. Je hebt veel meegemaakt. Je hebt hard gewerkt en je bent op zoveel manieren uitgerekt en gegroeid. (Of je deze groei kunt zien of niet, doet er niet toe.) Gewoon het afgelopen jaar op aarde leven… Je bent gegroeid. En je bent moe. Het is zo belangrijk dat je nu rust, om je vermoeide geest te verjongen voor het nieuwe jaar dat voor je ligt.

DE WINTER IS DE CHRYSALIS-FASE IN JE PERSOONLIJKE EVOLUTIE.

De winter is het popstadium in de evolutie van de vlinder. Het is de tijd dat de rups rustig ingepakt zit, in de donkerte van haar cocon. Voor de buitenwereld lijkt het alsof er niets aan de hand is. Dit is een van de meest uitdagende dingen aan het omarmen van rust: voor de buitenwereld lijkt het alsof er niets aan de hand is. Onze hersenen, ook wel je ego, schreeuwen tegen ons en vertellen ons “je doet niets. Je verspilt je tijd.’ Maar eigenlijk vindt er diep in het donker een stille transformatie plaats: de rups evolueert naar een prachtige vlinder.

Dit is dezelfde transformatie die je ziel en de hele natuur dit seizoen ondergaat. Voor de buitenwereld is het leven stil & stil, er is geen beweging. Je ziet niets zinnigs gebeuren. Maar in de duisternis, diep van binnen verborgen, vindt een krachtige transformatie plaats. Je evolueert naar een geheel nieuwe plek in je leven.

Alle ervaringen en lessen die het afgelopen jaar zijn geleerd, worden geïntegreerd in je geest en in je leven. En daardoor evolueer je. Je enige werk nu is om als de rups te zijn. Jij hoeft niets te doen. Wikkel jezelf gewoon, knus in je cocon, en rust gewoon uit

DIT IS HET SEIZOEN OM TE DROMEN.

Je moet rusten, zodat je kan dromen. Op dit moment droom je de dromen over alles wat dit komende jaar in je leven zal groeien. Je bedenkt nieuwe plannen, nieuwe ideeën, nieuwe manieren van zijn, die allemaal zullen bloeien en groeien en overvloedige geoogst zullen worden in het komende jaar. De dromen van alles wat komend jaar komt, worden aangewakkerd in je winterrust.

De winter is het seizoen waarin dingen worden onthuld door diep in jezelf te kijken. De stilte en de duisternis omarmen, erkennen dat je niets hoeft te doen om de magie te laten ontvouwen. Dit is het seizoen van ontvangen.

Nieuwe informatie, ideeën, dromen voor het nieuwe jaar openbaren zich door naar binnen te keren. Op dit moment ben je in staat om Goddelijke downloads en wijsheid van diep in jezelf te ontvangen. Als je heel stil je geest en ziel gewoon kan openen kan je deze heel zuiver ontvangen.

Creëer dit seizoen veel kansen voor jezelf om te dromen. Overweeg eens om een droomdagboek op je nachttafel bij te houden en alles op te schrijven wat in de komende weken in je geest en hart opkomt. Je kunt het misschien niet zien of voelen, maar er is dit seizoen een diepgaande groei gaande. Je ontvangt spirituele downloads en goddelijke wijsheid van diep in jezelf. Je droomt de dromen van alles wat komen gaat het komende jaar en je hebt zoveel rust nodig, en voldoende tijd om te dromen nodig, om ze te ontvangen.

BINNENIN JOU WORDT EEN NIEUW LICHT AANGESTOKEN.

De winterzonnewende is de kortste dag, maar het is ook het moment waarop de zon weer begint te groeien. Het licht van een gloednieuw jaar wordt ontstoken, diep in de duisternis en hetzelfde gebeurt in jou.

De dromen die je in de winter droomt, zijn de vonken van nieuw leven die het komende jaar zullen groeien. Er wordt nu een nieuw licht in je aangestoken, een nieuw vuur begint te branden. Het brengt nieuwe hoop met zich mee. Alles is mogelijk in de komende maanden. Dit is een tijd van puur potentieel.

En daarom is het zo belangrijk dat je deze rusttijd zo serieus neemt. Je werk op dit moment is om uit te rusten, zodat je de dromen kan dromen over alles wat dit jaar gaat komen.

Ik wens jou een rustige, dromerige winterzonnewende toe!

Heel veel liefs, licht en kracht,

Tina

Spirituele Vlinder

  • Gecertificeerd Reiki New Earth en chakra healer.
  • Gecertificeerd Vrouwencirkel hoedster.
  • Gecertificeerd aromatherapeut.

Heb je vragen over de de energetische healing, coaching of KRACHTcirkels ?

de-spirituele-vlinder@outlook.com

+32 (0)468 134 154

Stationsstraat
9450 Haaltert
België

©2023 De Spirituele Vlinder. Alle rechten voorbehouden.
 Een onderneming via Smart verenigde producties
BE 0896 755 397

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: