Open en eerlijk: Mijn weerstand over nieuwjaarswensen

Het valt mij op dat ik deze keer een enorme weerstand voel voor het uitzenden van nieuwjaarswensen. Ik neem jou dus even mee in hoe ik dit persoonlijk ervaar. Het is dus een eerlijk en open blog artikel waar ik zonder filters praat over mijn weerstand rond nieuwjaarswensen dit jaar en van waar dit komt.

Het begon eigenlijk al iets voor kerst, ik voelde de sfeer nog minder dan de jaren ervoor. Na wat onderzoek van waar dit kwam werd mij het één en ander duidelijk. Mijn weerstand komt vanuit het verleden maar ook vanuit mijn persoonlijke groei die ik het laatste jaar door heb gemaakt. Over dat verleden wil ik het niet hebben maar wel over mijn persoonlijke groei en de inzichten die dit voor mij persoonlijk heeft gebracht.

waarom nu die weerstand?

Wel, voor mij is oudjaar en nieuwjaar geen andere dag dan de 363 andere dagen op een jaar. Het enige verschil is het jaartal. En dan die nieuwjaarswensen,…. Op 1 januari stuurt iedereen zijn beste wensen uit, op zich niets mis mee maar waarom perse enkel op deze dag? Waarom niet op een random andere dag of 365 dagen per jaar? Waarom moet iemand zijn jaar veranderen op 1 januari? Waarom doen we plots op 1 januari aan nieuwe gewoontes en waarom wordt daar dan enkel op dat moment zo hard over gesproken en niet op eender welke andere dag op het jaar? Allemaal vragen die ik mezelf de laatste dagen heb gesteld en waar ik vanuit mijn kern heel duidelijke antwoorden heb op gekregen.

Nu, ik begrijp dat heel wat mensen aan deze periode echt heel veel belang hechten en ik ben de laatste die daar iets zal op aanmerken want iedereen mag zijn zoals men zelf wil. Dus heb ik ook respect hiervoor! Ik denk dat dit ook echt veel te maken heeft over hoe je familie is. Alhoewel ik weet dat je familie niet perse bloedverwanten moeten zijn en je je familie echt zelf kan kiezen. Doe dus vooral wat goed voor jou voelt maar doe het omdat het echt goed voelt en niet omdat het van je verwacht wordt. Want dat durft wel eens een valkuil te zijn bij velen heb ik de indruk. Want ik ontving op mijn stories over dit en wat ik er bij voel heel wat berichten van mensen die dit herkende maar vaak niet durven om hun gevoel daarin te volgen. Dus dit blog artikel is dan echt wel iets voor deze mensen. Misschien ben jij dat wel? Herken jij wel heel wat dingen die ik nu vertel of ga vertellen.

Nieuw-jaar-wensen …

Ik kap bewust het woord in delen. Want wanneer start voor jou een nieuw jaar? Is het op 1 januari? Op je verjaardag? Of is het wanneer je een nieuwe fase van jouw leven instapt? Voor mij telt dat laatste vooral. En dan nog een jaar….  Een jaar bevat 365 dagen, elke dag kan bijzonder zijn, een nieuwe start zijn en noem maar op. Dus nieuw-jaar-wensen op 1 januari hoeven voor mij niet perse. Het is iets wat zo verwacht word maar is dit van iedereen dan zo oprecht? Ik heb er mijn twijfels serieus over. Ik ontvang dan liever op een random dag, geheel onverwacht en oprecht de woorden “ik wens jou veel liefde/succes/Transformatie/heling, … toe”. Maar zoals ik al eerder zei dit is mijn persoonlijke ervaring/mening en is de bedoeling van dit artikel niet om jou te beïnvloeden. Just do you, doe wat echt goed voor je voelt! Als dat uitbundig vieren op 31 december en 1 januari is, blijf dat dan vooral doen maar als jij ook die weerstand voelt weet dan dat dit ok is en dat je niet alleen bent. Dat het ok is om je grenzen hier in aan te geven, dat het ok is om deze dagen niet te vieren met familie maar enkel knus met je gezin en dat het ok is om op 21 december om 22u je bed in te kruipen net zoals ik gedaan heb.

Hoe ik het zie

Ik wens je niet enkel op 1 januari het allerbeste toe maar ik wens je dit 365 dagen per jaar een leven lang toe. Jouw jaar mag starten op eender welke dag en er zijn zoals je zelf maar wil. Mijn boodschap: Blijf dicht bij jezelf! Je hoeft niet met de zwerm mee te lopen als dit niet goed voor jou voelt.

2022 was voor mij een jaar vol inzichten en het dichter komen bij mijn authentieke ware zelf dus. Een jaar waar er heel veel is veranderd, waar er een grote shift is in gebeurd over hoe ik de wereld zie en heb ontdekt wat mijn waarheid is. Een jaar waar ik mezelf ben durven worden zonder filters en dat ik eindelijk het gevoel heb dat ik mag ZIJN.

Op u bakkes gaan mag maar blijven liggen niet

Bruno Vanden Broecke

Voor mij dus ook geen nieuwe voornemens op 1 januari maar wanneer ze zich aanbieden. Ik laat mij begeleiden door het Universum want alleen deze weet wat goed voor mij is en weet wat het leven voor mij in petto heeft. Ik vertrouw er op dat het Universum mij zal brengen daar waar ik hoor te zijn met alle ups-and-downs. Het leven is geen rechte lijn maar een bochtenspel met obstakels. Ik omarm het allemaal en zie de downs als kansen/levenslessen. Zoals Bruno Vanden Broecke in out of office zegt:  op u bakkes gaan mag maar blijven liggen niet. Met deze wijze woorden sluit ik af.

Nog één ding, heb je nood om hierover iets te delen? Doe dit dan zeker! Je mag mij een persoonlijk berichtje sturen of gewoon hieronder reageren.

Heel veel liefs, licht en kracht

Algemene voorwaarden

Privayverklaring

Contactformulier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: