Open en eerlijk: Mijn weerstand over nieuwjaarswensen

Het valt mij op dat ik deze keer een enorme weerstand voel voor het uitzenden van nieuwjaarswensen. Ik neem jou dus even mee in hoe ik dit persoonlijk ervaar. Het is dus een eerlijk en open blog artikel waar ik zonder filters praat over mijn weerstand rond nieuwjaarswensen dit jaar en van waar dit komt.

Het begon eigenlijk al iets voor kerst, ik voelde de sfeer nog minder dan de jaren ervoor. Na wat onderzoek van waar dit kwam werd mij het één en ander duidelijk. Mijn weerstand komt vanuit het verleden maar ook vanuit mijn persoonlijke groei die ik het laatste jaar door heb gemaakt. Over dat verleden wil ik het niet hebben maar wel over mijn persoonlijke groei en de inzichten die dit voor mij persoonlijk heeft gebracht.

waarom nu die weerstand?

Wel, voor mij is oudjaar en nieuwjaar geen andere dag dan de 363 andere dagen op een jaar. Het enige verschil is het jaartal. En dan die nieuwjaarswensen,…. Op 1 januari stuurt iedereen zijn beste wensen uit, op zich niets mis mee maar waarom perse enkel op deze dag? Waarom niet op een random andere dag of 365 dagen per jaar? Waarom moet iemand zijn jaar veranderen op 1 januari? Waarom doen we plots op 1 januari aan nieuwe gewoontes en waarom wordt daar dan enkel op dat moment zo hard over gesproken en niet op eender welke andere dag op het jaar? Allemaal vragen die ik mezelf de laatste dagen heb gesteld en waar ik vanuit mijn kern heel duidelijke antwoorden heb op gekregen.

Nu, ik begrijp dat heel wat mensen aan deze periode echt heel veel belang hechten en ik ben de laatste die daar iets zal op aanmerken want iedereen mag zijn zoals men zelf wil. Dus heb ik ook respect hiervoor! Ik denk dat dit ook echt veel te maken heeft over hoe je familie is. Alhoewel ik weet dat je familie niet perse bloedverwanten moeten zijn en je je familie echt zelf kan kiezen. Doe dus vooral wat goed voor jou voelt maar doe het omdat het echt goed voelt en niet omdat het van je verwacht wordt. Want dat durft wel eens een valkuil te zijn bij velen heb ik de indruk. Want ik ontving op mijn stories over dit en wat ik er bij voel heel wat berichten van mensen die dit herkende maar vaak niet durven om hun gevoel daarin te volgen. Dus dit blog artikel is dan echt wel iets voor deze mensen. Misschien ben jij dat wel? Herken jij wel heel wat dingen die ik nu vertel of ga vertellen.

Nieuw-jaar-wensen …

Ik kap bewust het woord in delen. Want wanneer start voor jou een nieuw jaar? Is het op 1 januari? Op je verjaardag? Of is het wanneer je een nieuwe fase van jouw leven instapt? Voor mij telt dat laatste vooral. En dan nog een jaar….  Een jaar bevat 365 dagen, elke dag kan bijzonder zijn, een nieuwe start zijn en noem maar op. Dus nieuw-jaar-wensen op 1 januari hoeven voor mij niet perse. Het is iets wat zo verwacht word maar is dit van iedereen dan zo oprecht? Ik heb er mijn twijfels serieus over. Ik ontvang dan liever op een random dag, geheel onverwacht en oprecht de woorden “ik wens jou veel liefde/succes/Transformatie/heling, … toe”. Maar zoals ik al eerder zei dit is mijn persoonlijke ervaring/mening en is de bedoeling van dit artikel niet om jou te beïnvloeden. Just do you, doe wat echt goed voor je voelt! Als dat uitbundig vieren op 31 december en 1 januari is, blijf dat dan vooral doen maar als jij ook die weerstand voelt weet dan dat dit ok is en dat je niet alleen bent. Dat het ok is om je grenzen hier in aan te geven, dat het ok is om deze dagen niet te vieren met familie maar enkel knus met je gezin en dat het ok is om op 21 december om 22u je bed in te kruipen net zoals ik gedaan heb.

Hoe ik het zie

Ik wens je niet enkel op 1 januari het allerbeste toe maar ik wens je dit 365 dagen per jaar een leven lang toe. Jouw jaar mag starten op eender welke dag en er zijn zoals je zelf maar wil. Mijn boodschap: Blijf dicht bij jezelf! Je hoeft niet met de zwerm mee te lopen als dit niet goed voor jou voelt.

2022 was voor mij een jaar vol inzichten en het dichter komen bij mijn authentieke ware zelf dus. Een jaar waar er heel veel is veranderd, waar er een grote shift is in gebeurd over hoe ik de wereld zie en heb ontdekt wat mijn waarheid is. Een jaar waar ik mezelf ben durven worden zonder filters en dat ik eindelijk het gevoel heb dat ik mag ZIJN.

Op u bakkes gaan mag maar blijven liggen niet

Bruno Vanden Broecke

Voor mij dus ook geen nieuwe voornemens op 1 januari maar wanneer ze zich aanbieden. Ik laat mij begeleiden door het Universum want alleen deze weet wat goed voor mij is en weet wat het leven voor mij in petto heeft. Ik vertrouw er op dat het Universum mij zal brengen daar waar ik hoor te zijn met alle ups-and-downs. Het leven is geen rechte lijn maar een bochtenspel met obstakels. Ik omarm het allemaal en zie de downs als kansen/levenslessen. Zoals Bruno Vanden Broecke in out of office zegt:  op u bakkes gaan mag maar blijven liggen niet. Met deze wijze woorden sluit ik af.

Nog één ding, heb je nood om hierover iets te delen? Doe dit dan zeker! Je mag mij een persoonlijk berichtje sturen of gewoon hieronder reageren.

Heel veel liefs, licht en kracht

Algemene voorwaarden

Privayverklaring

Contactformulier

De spirituele betekenis van de winterzonnewende

Winterzonnewende

De winterzonnewende is vandaag (21 december 2022) gearriveerd. Het is de kortste dag van het jaar en een zeer krachtige tijd op het wiel van het jaar. Ik neem je graag mee naar wat we vieren op deze betekenisvolle seizoensdag en hoe de energie je op een dieper niveau beïnvloedt.

DE GEBOORTE VAN DE ZON

De winterzonnewende is het moment waarop de zon opnieuw geboren wordt.

Sinds de winterzonnewende van vorig jaar is de zon gegroeid: vanaf de geboorte tot haar hoogtepunt tijdens de zomerzonnewende, vervolgens gedaald in de herfst, totdat het licht uiteindelijk stierf op de donkerste nacht , tegelijkertijd opnieuw geboren wordt en er een nieuwe levenscyclus voor de zon begint. Tijdens de winterzonnewende vieren we de zon. We vieren dat ze op de donkerste nacht opnieuw wordt geboren en een nieuw jaar van leven en groei met zich meebrengend

DE TERUGKEER VAN HET LICHT.

Wat een wonder dat op deze kortste dag van het jaar, wanneer het voelt alsof we zomaar helemaal in de duisternis kunnen afdalen, het Licht terugkeert met de geboorte van de Zon.

Al 6 maanden worden de dagen korter naarmate de duisternis groeit. Maar op de winterzonnewende keert het licht terug. Vanaf hier zullen de dagen langer, helderder en warmer worden totdat de zon sterk genoeg is om alles in de natuur weer leven in te blazen.

Tijdens de winterzonnewende vieren we dit kleine nieuwe licht. We vieren de hoop die het met zich meebrengt, wetende dat het zal blijven groeien en ons zal verlossen van de koude, donkere dagen. We vieren het potentieel van dit kleine lichtje. Alles is mogelijk de komende maanden! Welk nieuw leven zal dit kleine licht laten groeien??

HET BEGIN VAN EEN NIEUW JAAR.

Met de geboorte van de zon begint een nieuw jaar. Het is het begin van een nieuwe cyclus van geboorte → groei → dood in de natuur; een heel nieuw jaar van leven, ervaringen & transformatie. Het is een nieuw hoofdstuk.

Dat maakt dit een heel hoopvolle en opwindende tijd. Alles is mogelijk in het komende jaar. Alles kan groeien in je leven. Het is een tijd van puur potentieel.

En wat een geschenk dat we dit nieuwe begin elk jaar hebben. Deze kans om diep naar binnen te keren en naar boven te komen als een nieuwe versie van onszelf. Welke groei en transformatie zal het komende jaar brengen??

Wat is de spirituele betekenis van de winterzonnewende?

Er is een heel speciale stilte over het seizoen dat we ingaan. Ook al lijkt alles dood & bevroren in de buitenwereld, een nieuwe cyclus begint; het is een nieuw jaar. Je voelt dat er magie diep in het donker aan het brouwen is. Net als de vonk van nieuw leven die diep in de baarmoeder van een moeder verschijnt, voel je een stille vonk in jezelf ontstaan.

HET IS EEN NIEUW HOOFDSTUK, EEN FRISSE START.

De winterzonnewende is het begin van een nieuw hoofdstuk in je leven. Het is een nieuwe cyclus van geboorte > groei > dood in alles in de natuur. Wat komt er dit jaar voor jou tot leven? Wat ga je koesteren en laten groeien? Welke oogsten levert jouw werk het komende jaar op?

Wie weet?!! We kunnen het niet weten. Maar er is zoveel hoop en anticipatie in de mogelijkheid van wat die zouden kunnen zijn. Vaak zorgt deze belofte van een nieuw begin ervoor dat we ons geïnspireerd voelen om doelen voor onszelf te stellen en beloften te doen over alle dingen die we in het nieuwe jaar gaan doen. Wijzigingen die we gaan aanbrengen.

Maar het is eigenlijk belangrijk dat je jezelf op dit moment niet zo’n druk oplegt. Dit is geen tijd voor actie, dit is een tijd voor diepe rust. Het stellen van goede voornemens voor het nieuwe jaar op basis van acties die we in ons leven willen ondernemen, is op dit moment te veel druk die we onszelf opleggen. Het is niet de bedoeling dat we nu actieve doelen bereiken, onze taak in de winter is om uit te rusten.

DIT IS HET SEIZOEN VOOR DIEPE RUST.

De winter is bedoeld als een diep voedende tijd in je leven. Het is bedoeld om je te koesteren en je te herstellen. Het is bedoeld om je te aarden en je zenuwstelsel te kalmeren – uitgeput door een lang, zwaar levensjaar vol groei en uitdagingen.

Ik realiseer me dat de meesten van ons niet de luxe hebben om gewoon in de winter te overwinteren (zoals we zouden moeten doen). Het vermogen om echt uit te rusten is een voorrecht – een voorrecht dat te veel van ons niet hebben. De winter vraagt je: kan je rusten waar je maar wil? Zelfs als je niet het voorrecht hebt van een overvloed aan rustgevende tijd in je leven, kun je kleine, eenvoudige plekken vinden waar je rust kunt omarmen? Kan rusten net zoveel focus krijgen als je ‘to do’ lijst?

Het is een lang, moeilijk jaar geweest. Je hebt veel meegemaakt. Je hebt hard gewerkt en je bent op zoveel manieren uitgerekt en gegroeid. (Of je deze groei kunt zien of niet, doet er niet toe.) Gewoon het afgelopen jaar op aarde leven… Je bent gegroeid. En je bent moe. Het is zo belangrijk dat je nu rust, om je vermoeide geest te verjongen voor het nieuwe jaar dat voor je ligt.

DE WINTER IS DE CHRYSALIS-FASE IN JE PERSOONLIJKE EVOLUTIE.

De winter is het popstadium in de evolutie van de vlinder. Het is de tijd dat de rups rustig ingepakt zit, in de donkerte van haar cocon. Voor de buitenwereld lijkt het alsof er niets aan de hand is. Dit is een van de meest uitdagende dingen aan het omarmen van rust: voor de buitenwereld lijkt het alsof er niets aan de hand is. Onze hersenen, ook wel je ego, schreeuwen tegen ons en vertellen ons “je doet niets. Je verspilt je tijd.’ Maar eigenlijk vindt er diep in het donker een stille transformatie plaats: de rups evolueert naar een prachtige vlinder.

Dit is dezelfde transformatie die je ziel en de hele natuur dit seizoen ondergaat. Voor de buitenwereld is het leven stil & stil, er is geen beweging. Je ziet niets zinnigs gebeuren. Maar in de duisternis, diep van binnen verborgen, vindt een krachtige transformatie plaats. Je evolueert naar een geheel nieuwe plek in je leven.

Alle ervaringen en lessen die het afgelopen jaar zijn geleerd, worden geïntegreerd in je geest en in je leven. En daardoor evolueer je. Je enige werk nu is om als de rups te zijn. Jij hoeft niets te doen. Wikkel jezelf gewoon, knus in je cocon, en rust gewoon uit

DIT IS HET SEIZOEN OM TE DROMEN.

Je moet rusten, zodat je kan dromen. Op dit moment droom je de dromen over alles wat dit komende jaar in je leven zal groeien. Je bedenkt nieuwe plannen, nieuwe ideeën, nieuwe manieren van zijn, die allemaal zullen bloeien en groeien en overvloedige geoogst zullen worden in het komende jaar. De dromen van alles wat komend jaar komt, worden aangewakkerd in je winterrust.

De winter is het seizoen waarin dingen worden onthuld door diep in jezelf te kijken. De stilte en de duisternis omarmen, erkennen dat je niets hoeft te doen om de magie te laten ontvouwen. Dit is het seizoen van ontvangen.

Nieuwe informatie, ideeën, dromen voor het nieuwe jaar openbaren zich door naar binnen te keren. Op dit moment ben je in staat om Goddelijke downloads en wijsheid van diep in jezelf te ontvangen. Als je heel stil je geest en ziel gewoon kan openen kan je deze heel zuiver ontvangen.

Creëer dit seizoen veel kansen voor jezelf om te dromen. Overweeg eens om een droomdagboek op je nachttafel bij te houden en alles op te schrijven wat in de komende weken in je geest en hart opkomt. Je kunt het misschien niet zien of voelen, maar er is dit seizoen een diepgaande groei gaande. Je ontvangt spirituele downloads en goddelijke wijsheid van diep in jezelf. Je droomt de dromen van alles wat komen gaat het komende jaar en je hebt zoveel rust nodig, en voldoende tijd om te dromen nodig, om ze te ontvangen.

BINNENIN JOU WORDT EEN NIEUW LICHT AANGESTOKEN.

De winterzonnewende is de kortste dag, maar het is ook het moment waarop de zon weer begint te groeien. Het licht van een gloednieuw jaar wordt ontstoken, diep in de duisternis en hetzelfde gebeurt in jou.

De dromen die je in de winter droomt, zijn de vonken van nieuw leven die het komende jaar zullen groeien. Er wordt nu een nieuw licht in je aangestoken, een nieuw vuur begint te branden. Het brengt nieuwe hoop met zich mee. Alles is mogelijk in de komende maanden. Dit is een tijd van puur potentieel.

En daarom is het zo belangrijk dat je deze rusttijd zo serieus neemt. Je werk op dit moment is om uit te rusten, zodat je de dromen kan dromen over alles wat dit jaar gaat komen.

Ik wens jou een rustige, dromerige winterzonnewende toe!

Heel veel liefs, licht en kracht,

Tina

Spirituele Vlinder

 • Gecertificeerd Reiki New Earth en chakra healer.
 • Gecertificeerd Vrouwencirkel hoedster.
 • Gecertificeerd aromatherapeut.

Heb je vragen over de de energetische healing, coaching of KRACHTcirkels ?

de-spirituele-vlinder@outlook.com

+32 (0)468 134 154

Stationsstraat
9450 Haaltert
België

©2023 De Spirituele Vlinder. Alle rechten voorbehouden.
 Een onderneming via Smart verenigde producties
BE 0896 755 397

Wat het betekent om je kracht toe te eigenen en onafhankelijk te zijn

De afgelopen dagen heb ik veel tijd besteed aan observeren.

Ik keek naar wat anderen deden, ik heb gevoeld in wat ik doe en wat ik niet doe.

Ik zag weer wat het nu net betekent om in je eigen kracht te staan.

Ik zag ook weer wat het betekent om mezelf te zijn en ik hoop dat ik met mijn gedachten te delen jou naar jouw kracht kan leiden.

We willen vrij zijn maar we hebben ook een ego. Het ego VS ons hart, een gevecht waar het ego vaker lijkt te winnen dan het hart. Een heel vervelend gevoel want diep vanbinnen ben je dan teleurgesteld dat je ego gewonnen heeft. Ik neem je graag mee om meer naar je hart te luisteren en dat ego zachtjes aan de kant te schuiven zodat je kan winnen.

Weet dat er geen fout of goed is, het is allemaal ok, welke fase je nu ook doorloopt, het mag allemaal zijn en je bent exact waar je hoort te zijn. We proberen uiteindelijk allemaal het beste te maken van de situatie waar we ons in bevinden op dit moment. Er zijn zoveel mensen en dus zoveel waarheden. Jouw waarheid hoeft die niet van een ander te zijn en omgekeerd.

Geweldig gevoel toch als je denkt dat je gewoon zou kunnen doen wat je echt wil zonder die constante tweestrijd.

Die tweestrijd

We krijgen vaak zoveel aanmoediging, zoveel positieve reacties. Maar we horen ook veel negatieve stemmen. Vaak kunnen we er niet de vinger op leggen wat het nu net is. Een tweestrijd dus! Probeer, wanneer je op zo een punt bent om niet meteen te oordelen of te denken wat  de ander doet, goed of fout is. Probeer in plaats daarvan te begrijpen waarom je erop reageert. Wat doet de situatie met jou? Welke invloed heeft het gedrag van anderen op jou? Hoe projecteer je je eigen gedachten, jouw waarheid, op de waarheid van anderen? Welke angst wordt getoond, welke woede misschien zelfs? Welke negatieve energie produceert het?

Als we die energie nu eens zouden gebruiken om iets anders te doen? Om iedereen zijn waarheid te laten leven en het oordeel achterwege te laten?  Om in plaats daarvan onze waarheid te leven en ons niet door deze dingen te laten raken? Wat zou er dan gebeuren? Wat zou er gebeuren als we deze energie in onszelf stoppen, in onze dromen, onze visies, ons bedrijf als we dat hebben? Wat zou dat met de wereld doen? Zou het geen betere plek zijn?

Het gaat niet om de dingen waar je met andere mensen over praat. Het gaat om de dingen die je ziet, die iets met je doen die invloed hebben op je energie.

Vind jezelf terug. Vind jouw weg terug naar het punt waarop jij beseft wie je bent en wat jij echt wilt.

Op het moment je dit gaat gaan doen kan het lijken alsof de grond onder je voeten wordt weggerukt. Want je verliest door voor jezelf te kiezen vast wel wat zogenaamde vrienden en dit zal waarschijnlijk het geval zijn. (Sorry voor de dit maar ik ben hier om je te helpen en niet om dingen te verbloemen.) Hoe zit het dan met het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen leven? Hoe zit het met het geven van de zekerheid die jij wenst? Niemand kan jouw leven bepalen, alleen jij kan dat!

Hoe kunnen we in deze situatie de kracht herkennen die we tot nu toe hebben opgegeven en hoe kunnen we die terugkrijgen?

Wat kan  je zelf doen? Wat kan je doen om morgen wakker te worden met jezelf?

Sluit even je ogen en stel je eens voor hoe het zou zijn in een liefdevollere wereld.
Is het niet geweldig?

 
 

 
 

Persoonlijk verhaal

Ik wil je even een persoonlijk verhaal vertellen. Ik was/ben niet bang voor Covid mij zou bezorgen maar ik was bang voor wat covid doet met de mensen in mijn omgeving die in de risicogroep zitten. Die angst was sterk.
Het kostte mij veel tijd om te beseffen wat de angst me eigenlijk probeerde te vertellen. Wat is de angst achter de angst? De angst die in mijn onderbewustzijn schuilt? De vraag die opkwam was: waarom ben ik zo bang om bepaalde personen te verliezen? Want daar ging het om – niet om covid zelf. Het ging over het niet meer kunnen beleven van mooie momenten met deze personen, het niet hebben gezegd van dingen die ik had willen zeggen en nog veel meer.

Dit is zo een verhaal van mij over de angst achter de angst die mij heeft geblokkeerd. Ik heb geleerd wat de mensen die belangrijk voor mij zijn, voor mij echt betekenen en hoe ik echt mijn prioriteiten moet stellen. Het gaat erom om mooie momenten samen door te brengen die leiden tot geen spijt. Om fijne momenten te hebben gehad, dingen te hebben gezegd. Ik ben niet meer bang en kan nu genieten van deze momenten.

Dat kan jij ook. Door te weten wat de mooie momenten voor jou betekenen. Waar wil jij je op focussen? Wil je met bepaalde mensen wel omgaan? Wil je in die bepaalde negatieve energie blijven? Wil jij jezelf blijven negeren?

Alleen jij bent verantwoordelijk voor jezelf. En er is altijd een oplossing. Ik zeg niet dat het gemakkelijk is en ik zeg niet dat het van de ene op de andere dag zal gebeuren. Ik zeg dit omdat ik dit pad zelf heb bewandeld ( bv peaple pleaser in recovery hier). Ik realiseerde mij dat ik iets kan veranderen, dat ik mijn kracht kan herwinnen, dat ik mezelf kan isoleren van afhankelijkheden. Dat straal je echt uit! Je straalt dan kracht en onafhankelijkheid uit. 

 

 

Maar ik ga je niets voorliegen, zelfs op dit punt heb ik nog altijd. Bv: hoe weet ik dat mijn bedrijf altijd zal draaien zoals het nu draait? Heel simpel: ik weet het niet. Ik heb er vertrouwen in dat het goed blijft gaan. En zo niet, dan zoek ik een oplossing. Als mijn coaching sessies niet meer werken, dan bied ik misschien wel iets totaal anders aan. Misschien zoek ik naar iets heel anders, in een heel andere branche, gewoon om iets te kunnen doen. Dat betekent voor mij verantwoordelijkheid nemen. 

Ik wil jou niet vertellen dat ik weet wat je exact moeten doen. Dat kan ik niet en dat is ook niet mijn bedoeling. Voor iedereen is dat wel wat anders maar er is wel een richting. Het gaat hem over dat ik jou in zo een tweestrijd handvaten wil geven over hoe jij toegang kan krijgen tot jouw kracht.

Neem een ​​paar minuten de tijd en pak je dagboek. Wat betekent vrijheid voor jou? Wat betekent het leven voor jou? Hoe kun je dat belichamen?

Met dit besef creëer je de basis voor alles wat gaat komen.

Heb je de journal kriebels te pakken? Ik heb twee geweldige journals ontworpen die jou teug naar jezelf kunnen brengen. Meer hierover kan je hier lezen.

Heel veel liefs, licht en kracht,

Tina

Spirituele Vlinder

 • Gecertificeerd Reiki New Earth en chakra healer.
 • Gecertificeerd Vrouwencirkel hoedster.
 • Gecertificeerd aromatherapeut.

Heb je vragen over de de energetische healing, coaching of KRACHTcirkels ?

de-spirituele-vlinder@outlook.com

+32 (0)468 134 154

Stationsstraat
9450 Haaltert
België

©2023 De Spirituele Vlinder. Alle rechten voorbehouden.
 Een onderneming via Smart verenigde producties
BE 0896 755 397

Spiritualiteit zit in alles en in niets

Deze zin kwam spontaan uit mijn mond tijdens de vrouwencirkel die ik onlangs volgde. Het kwam tijdens het onderwerp over wat spiritualiteit is en dat het voor iedereen anders is. Het kwam echt van diep uit mijn ziel. Het was een gechannelde boodschap voor iedereen in de groep. Er waren zelfs dames die hem direct neergepend hebben en heel eerlijk, stond ik van mezelf versteld dat dit uit mijn mond kwam. Ik was overdonderd dat ik deze belangrijke boodschap mocht doorgeven.

Er waren zelfs dames die hem direct neergepend hebben en heel eerlijk, stond ik van mezelf versteld dat dit uit mijn mond kwam. Ik was overdonderd dat ik deze belangrijke boodschap mocht doorgeven.

Waar zal ik beginnen want ik wil hier zoveel over vertelellen.

Ik volgde onlangs een live vrouwencirkel en dit was een bijzondere magische ervaring. Naast het feit dat het nogmaals bewezen is dat vrouwen wel in groep samen kunnen zonder oordeel of jaloezie, is er nog zoveel meer in gang gezet bij mij. Ik voel nu meer dan ooit tevoren in elke vezel van mijn lichaam en elke energetische spark van ziel dat vrouwencirkels de wereld in zetten, samen met andere mede vrouwencirkels hoedsters, echt wel mijn roeping is. Ook dat ik mezelf echt een medium mag noemen want ik kreeg heel duidelijk een heleboel dingen gechanneld tijdens de cirkel dat echt als boodschap voor al die geweldige vrouwen diende.Eén van die gechannelde dingen was de zin “spiritualiteit zit in alles en in niets”.
Een zin die heel wat dames heeft geholpen en inzichten heeft gegeven. Het was zo bijzonder dat ik die boodschap mocht doorgeven.

Maar voor ik echt in deze staat van wijsheid kwam ging er een diepgaande meditatie en drum sessie aan vooraf. Een sessie die ik niet snel zal vergeten want ondanks dat ik al heel wat keren in andere dimeties heb mogen vertoeven was dit toch wel een hele speciale. Ik voelde wortels vanuit mijn vingers groeien in de aarde. Die wortels verbonden zich met de wortels van de bomen en die wikkelde zich dan weer helemaal rondom mij. Met de ene helft van mijn lichaam was ik boven de aarde en de andere helft zat ondersteboven ‘onder’ de aarde in een andere wereld.  
Net zoals de uitdrukking “as above, so below”, een oud citaat om het idee te beschrijven dat alles wat op aarde gebeurt, ook op een astraal vlak gebeurt.

De boodschap:

Spiritualiteit zit in alles en in niets. Laat deze woorden even bezinken. Resoneert het?
Spiritualiteit maak je zelf zo groot of zo klein als je zelf wil. Je hoeft bevoordeeld niet elke dag te mediteren, te journalen of kaarten trekken. Je moet niet rondlopen in laagjes jurken of in heksenoutfit. Je moet geen huis vol edelstenen en kristalen hebben. Nee, om spiritueel te zijn moet je helemaal niets!
Je leest het goed, HELEMAAL NIETS! Maar het mag allemaal.

Voor mij is spiritualiteit in haar kern zelfs onaantastbaar. Het is de manier van het authentieke zelf zijn, van het gewaarworden van de Bron – of dat nu voor jou het Universum, God, Boeddha, Allah, enz. is, het maakt niet uit als jij je er maar goed bij voelt. Spiritualiteit is voor iedereen anders en dat maakt het net zo mooi!
Alleen JIJ bepaald wat spiritualiteit voor jou betekend en hoe je dit uit. Al die attributen zoals edelstenen en kaarten zijn extra’s die het voor mij persoonlijk allemaal aansterken maar het is geen absolute noodzaak.
Jij bepaald jouw spiritualiteit helemaal zelf!

Nog zo iets moois aan spiritualiteit is dat er geen oordeel is, of zo hoort het toch te zijn. Echte spirituele mensen zijn openmindend en geen hokjes denkers.
Spiritualiteit is liefde en liefde is alles. Liefde heeft een immense hoge vibratie die je overal kan brengen.
Terwijl ik dit zo aan het neertypen ben dan merk ik op dat liefde echt iets is waar er een tekort aan is in onze maatschappij.
​Of zeg ik nu beter dat de maatschappij liefde te weinig toelaat!? 

Sluit even je ogen en stel je eens voor hoe het zou zijn in een liefdevollere wereld.
Is het niet geweldig?

 
 

 
 

Maar waarom leven we dan niet in meer liefde samen? Mijn hogere zelf fluistert mij nu in dat ik daar een rol mag in gaan spelen. Dat ik vrouwen mag begeleiden naar een liefdevoller leven. Naar hun authentieke zelf, hun zielsmissie en zo veel meer. Ik mag hier nog zoveel artikels over schrijven als ik wil maar het is nog zo veel krachtiger om het echt te gaan doen. Door vrouwencirkels te organiseren en te begeleiden. Door vrouwen één op één te begeleiden. Door een medium te zijn tussen jou en de Bron. Door jou te laten voelen wat liefdevol Zijn is ( Zijn als in je pure lichtrijke liefdevolle zelf) zodat jij op jouw beurt de wereld mooier kan maken. Door jou liefdevol te omarmen en je te aanvaarden zonder oordeel. Door jou een plek te bieden waar je kan zijn zonder maskers, laagjes en filters.

Ik wil jou zo ontzettend graag in jouw kracht laten staan, jou laten stralen zonder schroom en helemaal ongegeneerd. Jou naar je kern begeleiden, naar je authentieke zelf. Je laten ontdekken dat vrouwen zonder rivaliteit samen kunnen zijn en dat jij daar gedragen bent en veilig bent.

Want mooie lieve krachtige vrouw, jij verdiend dit! Het wordt hoogstens de tijd dat jij gaat leven voor jezelf en niet voor anderen! Samen kunnen we zo veel meer dan alleen!
 
De enige vraag die jij je nu mag gaan stellen is of jij klaar bent voor dit alles? Of jij het toelaat dat ik jou daar bij ga helpen? Wil jij een mooier leven leiden en jouw eigen realiteit creëren?
 

 

De boodschap in het kort: geef jezelf toestemming om authentieke zelf te ontplooien. Zie jouw potentieel en werk er naartoe. Maar weet dat je dit niet alleen moet doen! 
Ons zielsdoel is net zo uniek en speciaal als wij. Niemand anders deelt ons zielsdoel, en we hebben allemaal veel baat bij elkaars doel. Wanneer we de waarheid omarmen van wie we zijn, verheft ons zielsdoel de mensheid, verruimt onszelf en het collectieve bewustzijn.

Heel veel liefs, licht en kracht,

Tina

Spirituele Vlinder

 • Gecertificeerd Reiki New Earth en chakra healer.
 • Gecertificeerd Vrouwencirkel hoedster.
 • Gecertificeerd aromatherapeut.

Heb je vragen over de de energetische healing, coaching of KRACHTcirkels ?

de-spirituele-vlinder@outlook.com

+32 (0)468 134 154

Stationsstraat
9450 Haaltert
België

©2023 De Spirituele Vlinder. Alle rechten voorbehouden.
 Een onderneming via Smart verenigde producties
BE 0896 755 397

Ken jij je zielsdoel?

Wanneer je Googled ‘hoe vind ik mijn zielsdoel’, komen er meer dan 16 miljard resultaten naar voren. Dat is enorm veel, en een heel duidelijke indicatie dat er veel ontevreden mensen rondlopen. Misschien is dit niet zo verwonderlijk gezien de afgelopen 2 jaren; de pandemie en gedwongen lockdowns hebben zeker de manier waarop we ons leven leiden en de keuzes die we maken scherp in beeld gebracht. Ook de oorlog in Oekraïne draagt hier zijn steentje bij.
 
De waarheid is dat mensen al sinds het begin van het bewustzijn op zoek zijn naar een doel en betekenis. Die zoektocht is misschien begonnen als een basisbehoefte om te overleven, maar als steeds groter wordende bewuste wezens is onze zoektocht geëvolueerd naar iets veel meer. We hebben nu redenen nodig voor de keuzes die we maken, de uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd, de jobs die we doen en waarom we hier op deze planeet zijn in deze tijd.

Ik weet zeker dat je met minstens één van deze uitspraken zult resoneren, anders zou je dit artikel niet lezen:

 • De meesten van ons hebben zich op een bepaald moment in het leven verloren, alleen en/of ontevreden gevoeld, vastgelopen in een sleur of gevangen gevoeld door werk-/levensdruk.
 • We hebben een diep en vaak onverklaarbaar gevoel gevoeld dat er meer is dan de fysieke (en commerciële) wereld waarin we leven.
 • Het leven heeft ons een paar kromme ballen gegeven: gebroken harten, slechte gezondheid, verlies, angst enz. We hebben geprobeerd de bijbehorende pijn te vermijden door er niet aan te denken, ongewenste gedachten te vervangen door dagdromen, positieve bevestigingen of onze ongewenste emoties te vervangen door voedsel , drinken, winkelen etc.
 • We volgen de maatschappelijke versie van wie we zouden moeten zijn en hoe we zouden moeten leven.
 • We dimmen ons licht, of verbergen ons ware zelf om erbij te horen en ons geaccepteerd te voelen.
 • Al deze ervaringen zijn de manier van het Universum om ons weer op koers te brengen, onze aandacht te trekken en in sommige gevallen ons abrupt te stoppen. Het zijn tekenen dat we onze aandacht, of energie naar buiten moeten sturen in plaats van naar binnen.

Wat is ons zielsdoel?

Wanneer we te veel tijd in onze geest en ons lichaam doorbrengen, vergeten we onze ziel te koesteren. Als multidimensionaal (geest, lichaam, ziel en geest) moeten we ons energetische etherische lichaam eren en het de nodige zorg en aandacht geven die het verdient. Als we dat doen, stemmen we ons vanzelf af op onze hogere intelligentie, ons bewustzijn, de dieper essentie van ik, het ware zelf in onszelf.
 
Dit is ons zielsdoel, daarom zijn we hier. Het is de missie die we onszelf als ziel hebben gegeven voor dit leven op aarde. We zijn hier om te onthouden wie we zijn en dat met de wereld te delen. De reden dat we ons zielsdoel niet kunnen vinden, is dat we niet genoeg tijd met onze ziel zelf doorbrengen. We zijn teveel in ons hoofd en lichaam.
 
Ons zielsdoel is in de eerste plaats om de waarheid te herinneren van wie we zijn, en dat dan met de wereld te delen. Het kan zo simpel zijn als glimlachen naar een voorbijganger op straat, of zo groots als proberen de wereld te redden.

Ik zal je een geheim verklappen. We kwamen hier al wetende wie we zijn en waarom we op dit moment in dit leven zijn. Noem het een blauwdruk voor je leven. We weten dit als we heel jong zijn, maar onze ouders, leeftijdsgenoten en de samenleving leiden ons af van dit weten en we worden losgekoppeld van ons hogere zelf naarmate we opgroeien en ons bezighouden met de fysieke wereld om ons heen.
 
Sommige mensen kennen hun zielsdoel al vroeg in hun leven, terwijl anderen wakker worden met hun roeping na een levens veranderende of traumatische gebeurtenis. Wat ik weet dat waar is, is dat er aanwijzingen zijn verspreid over al onze levenservaringen, en het is pas als we onze focus naar binnen richten, in plaats van naar buiten, dat de aanwijzingen zich aan ons openbaren.
 
Ons zielsdoel is in de eerste plaats om de waarheid te herinneren van wie we zijn, en dat dan met de wereld te delen. Het is eerder een gevoel dan een fysiek iets. Het is waarom we iets doen, in plaats van wat we doen. Het kan zo simpel zijn als glimlachen naar een voorbijganger op straat, of zo groots als proberen de wereld te redden. Hoe we ons zielsdoel ook uitdrukken, het is een energetische uitwisseling van geven en ontvangen waardoor we ons op een bepaalde manier voelen.

6 tips om je zielsdoel te identificeren en opnieuw te verbinden

We leven in een wereld die ons niet leert hoe we onze innerlijke wereld moeten begrijpen; onze gevoelens, intuïtieve inzichten, verbinding maken met een intelligent universum of luisteren naar het gefluister van onze ziel. Om je te helpen, zijn hier enkele tips die je zullen helpen je zielsdoel te herinneren:

 • Herken en accepteer de berichten die het Universum jouw kant op stuurt. Accepteer de symptomen in je leven die zielsboodschappen zijn, en in plaats van iemand of iets de schuld te geven van de uitdagingen waarmee je wordt geconfronteerd, accepteer dat deze ervaringen jou overkomen, door jou, voor jou. Dit kan een lastige mentaliteitsverandering zijn, maar het zal je opnieuw sterker maken in plaats van je kracht weg te geven
 • Als je leven uit de hand loopt, in plaats van vast te houden voor het lieve leven, laat het dan los. Vertrouwen is een van de krachtigste manieren om toegang te krijgen tot de gaven van je ziel. Het kan echter een hobbelige rit zijn, en een levenslange reis, echter, accepterend dat onze ziel, in plaats van ons ego, het beste weet, een enkeltje is voor activering van het zielsdoel.
 • Oefen zelf bewustzijn. Leer waarom je je voelt en gedraagt ​​zoals je je voelt. Neem de tijd om pijnlijke herinneringen te onderzoeken, vergeef jezelf en anderen en laat de energie met liefde los. Een groter zelfbewustzijn nodigt uit tot de energieën van mogelijkheden en potentieel.
 • Besteed aandacht aan wat je energie vergroot en wat het beperkt. Kom je uit een plaats van angst/vernauwing of een plaats van liefde/expansie? Het eerste is voelbaar in ons werk, relaties en zelfexpressie, en manifesteert zich als terugtrekking, depressie of negatieve gedachten. Dit laatste helpt ons om met gratie door uitdagingen of ongemakken heen te gaan, en opent zich voor de lessen die ons worden getoond.
 • Begin met praten, wacht en luister naar de antwoorden. Begin met jezelf te praten, je gidsen, bron, engelen, God, alles wat met jou resoneert. Neem de tijd en maak de ruimte vrij om te luisteren. En wees geduldig als het antwoord niet meteen komt.

 • Gebruik universele energie om je opnieuw te verbinden met en je eigen energie te aarden. Plaats je rechterhand (het is de hand die ontvangt) over je hart, haal een paar keer langzaam diep adem en stuur je bewustzijn naar je borst. Voel je erin. Is er warmte of druk? Waar straalt het ook uit? Onderzoek de sensaties die fysiek en emotioneel voor je opkomen.

Er zijn oneindig veel manieren om je zielsdoel uit te drukken, dus begin jezelf af te vragen waarom je doet wat je doet, in plaats van wat je zou moeten doen. Verander de manier waarop je vraagt ​​naar je zielsdoel of je zielsroeping en vervang ‘wat’ door ‘waarom’ en ‘hoe’. In plaats van te vragen “wat is mijn zielsdoel?” vraag “hoe kan ik de mensheid dienen?”
 
Ons zielsdoel is net zo uniek en speciaal als wij. Niemand anders deelt ons zielsdoel, en we hebben allemaal veel baat bij elkaars doel. Wanneer we de waarheid omarmen van wie we zijn, verheft ons zielsdoel de mensheid, verruimt onszelf en het collectieve bewustzijn.
 

Er zijn oneindig veel manieren om je zielsdoel uit te drukken, dus begin jezelf af te vragen waarom je doet wat je doet, in plaats van wat je zou moeten doen. Verander de manier waarop je vraagt ​​naar je zielsdoel of je zielsroeping en vervang ‘wat’ door ‘waarom’ en ‘hoe’. In plaats van te vragen “wat is mijn zielsdoel?” vraag “hoe kan ik de mensheid dienen?”

Ons zielsdoel is net zo uniek en speciaal als wij. Niemand anders deelt ons zielsdoel, en we hebben allemaal veel baat bij elkaars doel. Wanneer we de waarheid omarmen van wie we zijn, verheft ons zielsdoel de mensheid, verruimt onszelf en het collectieve bewustzijn.

Ik weet dat dit heel overweldigend kan zijn om alleen te gaan onderzoeken. Laat het nu net mijn zielsroeping zijn om andere mensen te begeleiden bij het ontdekken van hun zielsdoel. Wil je graag begeleid worden bij het ontdekken dan je zielsdoel? Ik help je graag! Bekijk zeker mijn aanbod even.

Heel veel liefs, licht en kracht,

Tina

Spirituele Vlinder

 • Gecertificeerd Reiki New Earth en chakra healer.
 • Gecertificeerd Vrouwencirkel hoedster.
 • Gecertificeerd aromatherapeut.

Heb je vragen over de de energetische healing, coaching of KRACHTcirkels ?

de-spirituele-vlinder@outlook.com

+32 (0)468 134 154

Stationsstraat
9450 Haaltert
België

©2023 De Spirituele Vlinder. Alle rechten voorbehouden.
 Een onderneming via Smart verenigde producties
BE 0896 755 397