KRACHTcirkels

Wat is een vrouwencirkel?
En waarom dit ritueel voor elke vrouw belangrijk is.

Een vrouwencirkel is een bijeenkomst voor en door vrouwen. Het is een plek waar vrouwen samenkomen in een veilige omgeving, samen delen, helen en manifesteren. Ik zie een vrouwencirkel echt als iets heilzaam voor een vrouw om weer in contact te komen met haar eigen natuur en innerlijke vrouwelijke kracht. En als je je innerlijke kracht samenbrengt met die van andere vrouwen dan gebeurt er iets magisch.

In een KRACHTcirkel kunnen alle maskers af. Hoe sneller we al onze laagjes kunnen afpellen en tot de kern kunnen komen van onszelf, des te sneller kunnen we herstellen en groeien naar de authentieke, ware versie van onszelf.

Deel uitmaken van een KRACHTcirkel is een helende ervaring.

Omdat vrouwen het beste terecht kunnen bij andere vrouwen. Het is helend om steun van Moeder Aarde te ervaren. In een vrouwencirkel voel je de armen van andere vrouwen om je heen.

Je draagt elkaar en ondersteunt elkaar in je innerlijke processen. Je ziet jezelf weerspiegeld in de andere vrouwen van de cirkel, hoe verschillend ze ook lijken, hoe anders ook de gekozen strategieën, de rugzak en de karaktereigenschappen.

Zelf heb ik al zo vaak mogen ervaren hoe waardevol, diepgaand en krachtig het is om deel uit te maken van een cirkel.

Wat als er een plaats bestond waar er écht naar je geluisterd wordt, zonder oordelen. Een plaats waar je je verhaal kan delen zonder ongevraagd advies te krijgen. Waar je helemaal jezelf kan zijn, zonder angst om afgewezen te worden. Een veilige ruimte waar je een diepe connectie kan voelen met jezelf. Waar je je verbonden voelt met andere sensitieve vrouwen. Waarin iedereen gelijk is. Een plaats waar jouw stem gehoord wordt. Waar je kan praten vanuit je hart, daar waar je diepste verlangens, dromen en pijnen zich bevinden. Een moment helemaal voor jezelf om aan échte zelfzorg te doen op een dieper niveau.

Wat zou je zeggen als deze plaats er al is? Helemaal klaar om jou te ontmoeten?

Enkele testimonials

Ik heb meegedaan aan de vrouwencirkel met cacao ceremonie.
En ik heb in het verleden ook al een paar keer kaarten laten leggen en het is er altijd “boenk” op. Maar dat terzijde ga ik het vooral hebben over de vrouwencirkel. In mijn belevenis was het echt magisch en ik zal hier proberen vertellen waarom.

Eerst en vooral moet ik zeggen dat ik niet had verwacht dat het zo helend en liefdevol zou zijn. Er zijn bij heel veel mensen dingen naar boven gekomen tijdens de cacao ceremonie en dat is super goed. Want dan kan je de dingen leren loslaten en accepteren en ik moet zeggen bij mij is dat heel goed gelukt.

Er was meteen een warme liefdevolle energie en lieve mensen.
Ik ben zelf echt een grote introvert en ik heb vaak paniekaanvallen in groepen en zeker als ik moet spreken. Tina heeft er een perfecte safe place van gemaakt waardoor dit allemaal makkelijker werd. Je hoeft ook helemaal niets te delen als je dat niet wil dus dat was ook heel fijn. Tina is een warme, lieve en rustige ziel echt de perfecte persoon om bij te healen en transformeren. Echt wel een aanrader en niet alleen voor de vrouwencirkels maar voor zo veel meer. Ik ben heel erg dankbaar. ❤️

Isaiah

Tina is een heel warme, lieve, gevoelige en zachte vrouw. Ze heeft met alle prachtige dingen die ze doet zoveel ruimte aan mij gegeven om mezelf te ontdekken en mezelf te zijn. Zo’n plek waar je echt mag zijn en waar er naar je geluisterd wordt zonder oordeel is echt heel fijn. Tina heeft mij laten ervaren hoe het is om weer rust in mezelf te ervaren en meer contact met mijn lichaam en de aarde te hebben . Hoe Tina met haar begeleiding en energie die openheid geeft om (jezelf) te (mogen) zijn is heel bijzonder

Jeanine

Onze vrouwelijke voorouders kwamen samen tijdens hun menstruatie in ‘rode’ tenten en/of bij Volle /en of Nieuwe Maan. Om samen te delen, helen en te verbinden. Dit gebeurde over de hele wereld, in verschillende religies, volken en culturen. Wij, de vrouwen van nu, worden weer wakker, en beginnen het ritueel te herontdekken. Maar deze ceremonies zijn al duizenden jaren oud.

Vrouwen ontmoetten elkaar rond het vuur. Er werd gekookt, gepraat, gezongen, gedanst. Goden en godinnen werden aanbeden en wijsheden doorgegeven van generatie op generatie. Want dat was zo heilig aan deze samenkomsten tussen vrouwen; alle leeftijden zaten bij elkaar. Oude wijze vrouwen gaven hun geleerde levenservaringen door. De nieuwe generatie meisjes gaven hun kinderlijke verwondering en speelsheid terug.

Vaak nam je deel aan een vrouwencirkel wanneer je voor het eerst menstrueerde. Daar zit nog wat pijn in de geschiedenis van deze vrouwenbijeenkomsten; de ‘menstruatie hut’ of ‘moon lodge’ waar vrouwen naar ‘verdreven’ werden tijdens het bloeden, buiten hun community.

Maar eigenlijk ontstond er daar aan de rand van de samenleving iets heel moois: heilige momenten waarin vrouwen zichzelf konden zijn, en zichzelf seksueel en spiritueel konden ontdekken in connectie met andere vrouwen. Vrouwelijke kracht groeide en in sommige culturen werden de wijsheden en inzichten die werden verworven tijdens deze samenkomsten gebruikt om de samenleving en kansen voor de stam/het volk te verbeteren.

Maar als vrouwencirkels een eeuwenoude praktijk is, waar is het dan al die jaren gebleven?

Het is verdreven door angst, de angst van het mannelijke geslacht en het Christelijke geloof. Want als vrouwen samenkomen ontstaat er een krachtige spiritueel en intellectueel veld, en dat is bedreigend als je de wereld onder de duim wilt houden met ‘het’ geloof. Rond 1450 begonnen de heksenvervolgingen of beter gezegd ontstond de vrouwenhaat vanuit het patriarchaat. Als we als vrouw net iets te veel rondingen hadden, dan was je een heks. Was je te mondig, je was heks. Genoot je van seks, dan was je een heks. Wist je iets over plantengeneeskunde, je was heks. Het gaat zelfs zo ver dat zelfs vroedvrouwen als heks werden aanzien terwijl ze zo mooi werk deden. In 1484 werd het boek Malleus Maleficarum , ook bekend als The Hammer of the Witches ( de heksenhamer in het Nederlands) gepubliceerd als een druppel op een hete kookplaat. Een handboek voor het vervolgen van heksen en ketters. Een omvangrijke impuls in de toen al gaande heksenvervolgingen. Vrouwen gingen door de hel en niet omdat ze zogenaamd heks waren en dus zogezegd de duivel aanbaden maar omdat het patriarchaat vrouwen gewoon haatte en er niet tegen kon dat vrouwen slimmer en krachtiger waren.

Als vrouwen samenkwamen werd dit gezien als hekserij, wat verboden was, en dan had je kans om vervolgd te worden en op de brandstapel te eindigen of om de verdrinkingsdood te moeten ondergaan. Maar niet alleen de vrouwencirkels werden uiteengedreven, vrouwen werken ook tegen elkaar opgezet. Als je als vrouw een andere vrouw aanwees als heks, kon je zelf strafvermindering krijgen. Er ontstond een groot wantrouwen tussen vrouwen. Hallo sisterhood wond dus . Dit was precies wat de kerk en het patriarchaat nodig had om macht te verwerven.

Generaties langs zijn de heilige samenkomsten van vrouwen verdwenen, maar de laatste decennia neemt de populariteit steeds weer meer toe. Dat is niet vreemd, de aarde en wij mensen hebben behoefte aan meer vrouwelijke energie. En nu je niet meer vervolgd kan worden wanneer je als vrouwen samenkomt, kunnen we deze rituelen gebruiken om verschuivingen in ons bewustzijn en op onze planeet in gang te zetten.

De kracht

Hoewel ik veel kaders zal aanreiken, zullen we samen ervaren wat helpt en werkt voor elk van ons en reflecteren op wat zich aandient. Heling en transformatie zijn mogelijke winsten waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Maar je zal er veel toe worden uitgenodigd!
Meedoen aan de cirkel betekent dat je je engageert om je open te stellen, vanuit radicale eerlijkheid, jij bepaalt hoe ver je mee gaat in elk proces en aan welk tempo. Alles mag er zijn. Dat kunnen ook weerstanden of triggers zijn. We gebruiken ons lichaamsbewustzijn en de wijsheid van de groep. We vormen een cirkel en voorzien een veilige omgeving voor elkaar.

De moderne vrouwencirkel, hoe ziet dat eruit?

Vrouwencirkels kunnen verschillende invullingen hebben. Je hebt vrouwencirkels die zich richten op heling, op support, spiritualiteit en/of het ondernemen van actie en manifestatie. Vaak is er ruimte voor rituelen, meditatie en samen delen en verbinden met anderen vrouwen.

Voor veel vrouwen is het een belangrijk moment voor rust, om écht contact te maken met sisters en te focussen op fysiek, mentaal en emotioneel welzijn. Een belangrijk moment voor jezelf, om even los te komen van dagelijkse beslommeringen, werk, gezin en alle verantwoordelijkheden waar je als moderne vrouw mee te maken hebt.

Met De Spirituele Vlinder laat ik altijd een aantal aspecten terugkomen in de cirkels: cacaoceremonie, meditatie en delen is helen ronde. Mijn doel is vrouwen weer in contact te brengen met hun kern, hun vrouwelijke natuur. Dit doen we door te zakken van hoofd, naar lichaam, naar ziel. De basis is hetzelfde, de invulling elke keer anders.

Maar zoals ik al zei; elke cirkel heeft een andere invulling. En als ik voel dat er iets anders nodig is, dan ik de cirkel aan op de energie van dat moment.

Een ander aspect waar ik voor waak tijdens de samenkomsten is het bieden van een sacred space. Een veilige plek waar iedere vrouw welkom is om te delen en helen. De samenleving heeft vaak manieren gevonden om de heilige banden tussen vrouwen te verbreken. Met mijn KRACHTcirkels herinner ik graag elke vrouw eraan om elkaar als bondgenoten te zien in plaats van als concurrentie. We verbannen of roddelen niet. We wijzen niet op gebreken of strijden niet om een man of status. In plaats daarvan omarmen we vrouwen als onze zussen door elkaar op te liften, toe te juichen en emotioneel te ondersteunen.

Dit is hoe het zou kunnen lopen: Na het openen van de cirkel volgt een voorstelronde en begeleid ik een meditatie voor een betere verbinding met jezelf.
Hierover maken we dan even de tijd om te gaan flowschrijven. Wie wil mag hierover delen. Vervolgens trek ik voor iedereen een persoonlijke inzichtkaart.
Ook hierover mag gedeeld worden, ik heb de visie dat delen, helen is.

Sidenote: delen mag maar moet niet. Je mag dit dan even aangeven.
Het is mijn intentie dat iedereen zich opgeladen voelt na de cirkel, daarom eindigen we met een rondje positief.
Hierna nemen we afscheid en wordt de cirkel opnieuw gesloten.

Neem deel aan één van de KRACHTcirkels van De Spirituele Vlinder.


Door regelmatig deel te nemen aan deze cirkels, ga je de positieve ‘bijwerkingen’ als vanzelf ervaren.


De transformatie die je voor jezelf wenst, zal onvermijdelijk zijn. Dit alles door er gewoon te zijn.


*Let op: een vrouwencirkel vervangt geen persoonlijke coaching of therapie.

Belangrijk is wel dat jij klaar bent om uit je comfortzone te wil stappen.

Dat je klaar bent om te gaan leven vanuit je eigen kracht en samen met mij wil groeien naar de beste versie van jezelf. Het heeft geen zin als je niet openstaat voor persoonlijke ontwikkeling en jij je ogen laat rollen bij de woorden spiritualiteit en het Universum omdat je een vooroordeel hebt dat spiritualiteit te zweverig is.
 

Ik gun het jou van harte om, samen met mij, de ware versie van jezelf te worden en voluit te gaan leven vanuit liefde, dankbaarheid en plezier.

Je bent zo welkom!

Leuke website met heel wat info over vrouwencirkels is www.vrouwencirkels.be

Spirituele Vlinder

  • Gecertificeerd Reiki New Earth en chakra healer.
  • Gecertificeerd Vrouwencirkel hoedster.
  • Gecertificeerd aromatherapeut.

Heb je vragen over de de energetische healing, coaching of KRACHTcirkels ?

de-spirituele-vlinder@outlook.com

+32 (0)468 134 154

Stationsstraat
9450 Haaltert
België

©2023 De Spirituele Vlinder. Alle rechten voorbehouden.
 Een onderneming via Smart verenigde producties
BE 0896 755 397